Handmatig of machinaal krijten van kassen

Met diverse middelen. Handmatig of machinaal krijten van kassen 

DSC05806Waarom krijten?

Al generaties lang de meest effectieve schermmethode.
Waarom kassen moeten worden gekrijt? Veel gewassen zijn zeer gevoelig voor fel zonlicht. Door kassen in het voorjaar of in de zomer wit te spuiten wordt het zonlicht getemperd, afhankelijk van de krijtdikte wordt de warmte buiten gehouden en de groei van het gewas positief beïnvloed

Waarmee krijten wij?

Niet afhankelijk van weke krijtfabrikant dan ook.

Er zijn vele krijtmiddelen met evenzo veel specifieke eigenschappen.
Sproeibedrijf Van Hattem is echter niet afhankelijk van welke krijtfabrikant dan ook. Ook weer zo’n belangrijk onderscheidend kenmerk.
Er is immers maar één belang en dat is úw belang. Wij krijten met alle beschikbare middelen. Ze verschillen onder andere in toepassingsmogelijkheden, duurzaamheid en spuitgemak. En wat ze gemeen hebben is vooral milieuvriendelijkheid. Wat voor u het beste krijtmiddel is? Sproeibedrijf Van Hattem neemt uiteraard alle mogelijkheden grondig met u door

Handmatig krijten
De mogelijkheden zijn legio.
Hoe gaat Sproeibedrijf Van Hattem te werk? Welnu, u belt en Van Hattem snelt. Da’s één. Vervolgens worden alle eisen en mogelijkheden nauwkeurig met u besproken. Welke technische mogelijkheden biedt uw kas? Welke schermgradatie vindt u bij uw specifieke teelt optimaal? Wilt u dat het krijtmiddel na 1 of 2 regenbuien vanzelf weer wegspoelt? Of kiest u voor een slijtvast middel waarmee u het hele seizoen kunt schermen? De mogelijkheden zijn legio.
Sproeibedrijf Van Hattem heeft door heel Nederland een uitstekende naam opgebouwd als het gaat om het krijten van kassen. We doen dat met goed opgeleide mensen die exact weten waar ze mee bezig zijn. We doen het bovendien met inachtneming van de strengste veiligheidsvoorschriften. Verder staat kwaliteit en flexibiliteit voorop.

Machinaal krijten
10 tot 15 ha per dag per spuitmachine.machinaal krijten HPW 028
Bij Sproeibedrijf Van Hattem staat de veiligheid voor haar medewerkers zeer hoog in het vaandel.

Desondanks staat het handmatig krijten onder druk bij de overheid. Mede om deze reden introduceerde Van Hattem samen met Poot Kasdekreiniging in 2005
HPW Spuittechnieken wat zich bezighoud met het machinaal krijten van kassen.
We waren daarmee het allereerste machinale sproeibedrijf in Nederland.
Het is ook mogelijk om andere producten, zoals reduclean, oxaalzuur etc. te spuiten.

Uiteraardmachinaal krijten HPW 034 ging hier een jarenlange ontwikkeling aan vooraf en zijn de toegepaste technieken nog altijd ongeëvenaard. Machinaal krijten garandeert een maximale veiligheid en biedt bovendien legio andere voordelen zoals de machinale gelijkmatigheid en niet te vergeten de scherpe tarieven.

Door het grote aantal spuitrobots én hun grote capaciteit kunnen we vrijwel direct voor u aan de slag.

Overigens, dankzij het toepassen van een nieuwe techniek is het nu ook mogelijk om machinaal te spetteren, zodat u kunt schermen in élke gewenste gradatie. En wilt u alleen de zonzijde gekrijt? Ook dat is mogelijk.