Handmatig of machinaal krijten / krijt verwijderen

Al generaties lang de meest effectieve schermmethode.

Waarom krijten?

Al generaties lang de meest effectieve schermmethode.
Waarom kassen moeten worden gekrijt? Veel gewassen zijn zeer gevoelig voor fel zonlicht. Door kassen in het voorjaar of in de zomer wit te spuiten wordt het zonlicht getemperd, afhankelijk van de krijtdikte wordt de warmte buiten gehouden en de groei van het gewas positief beïnvloed

Waarmee krijten wij?

Niet afhankelijk van weke krijtfabrikant dan ook.

Er zijn vele krijtmiddelen met evenzo veel specifieke eigenschappen.
Sproeibedrijf Van Hattem is echter niet afhankelijk van welke krijtfabrikant dan ook. Ook weer zo’n belangrijk onderscheidend kenmerk. Er is immers maar één belang en dat is úw belang. Wij krijten met alle beschikbare middelen. Ze verschillen onder andere in toepassingsmogelijkheden, duurzaamheid en spuitgemak. En wat ze gemeen hebben is vooral milieuvriendelijkheid. Wat voor u het beste krijtmiddel is? Sproeibedrijf Van Hattem neemt uiteraard alle mogelijkheden grondig met u door

Handmatig krijten

De mogelijkheden zijn legio.
Hoe gaat Sproeibedrijf Van Hattem te werk? Welnu, u belt en Van Hattem snelt. Da’s één. Vervolgens worden alle eisen en mogelijkheden nauwkeurig met u besproken. Welke technische mogelijkheden biedt uw kas? Welke schermgradatie vindt u bij uw specifieke teelt optimaal? Wilt u dat het krijtmiddel na 1 of 2 regenbuien vanzelf weer wegspoelt? Of kiest u voor een slijtvast middel waarmee u het hele seizoen kunt schermen? De mogelijkheden zijn legio.

Sproeibedrijf Van Hattem heeft door heel Nederland een uitstekende naam opgebouwd als het gaat om het krijten van kassen. We doen dat met goed opgeleide mensen die exact weten waar ze mee bezig zijn. We doen het bovendien met inachtneming van de strengste veiligheidsvoorschriften daarom zijn wij druk met het mogelijk maken van het krijten met speciale drones om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen. Verder staat kwaliteit en flexibiliteit voorop.

Machinaal krijten

10 tot 15 ha per dag per spuitmachine.

In 2005 introduceerde Van Hattem samen met Poot Reiniging, HPW Spuittechnieken wat zich bezighoudt met het machinaal krijten van kassen.
We waren daarmee het allereerste machinale sproeibedrijf in Nederland.
Na jarenlange ontwikkeling zijn de toegepaste technieken optimaal en nog altijd ongeëvenaard. Met onze volledig geautomatiseerde mengunits mengen wij precies de gevraagde mengverhouding en met onze machines word dit op het dak gespoten.

Machinaal krijten garandeert een maximale veiligheid en biedt bovendien legio andere voordelen zoals de machinale gelijkmatigheid en niet te vergeten de scherpe tarieven.

Door het grote aantal machines en mengunits én hun grote capaciteit kunnen we vrijwel direct voor u aan de slag.

Overigens, dankzij het toepassen van een nieuwe techniek is het nu ook mogelijk om machinaal te spetteren, zodat u kunt schermen in élke gewenste gradatie. En wilt u alleen de zonzijde gekrijt? Ook dat is mogelijk.

Wij werken veel met (krijt) producten van:

Het is ook mogelijk om andere producten te spuiten. (vraag naar de mogelijkheden)

Kan het niet met een machine?!

Bij Sproeibedrijf Van Hattem staat de veiligheid voor haar medewerkers zeer hoog in het vaandel. Omdat het handmatig krijten van kassen (officieel) verboden is en onder druk staat door de overheid zijn wij in 2023 gaan investeren in het krijten met drones om de moeilijk en kleinere locaties zonder servicerail toch te voorzien van een krijtlaag.

Krijt/coating verwijderen

Wij werken alleen met milieu vriendelijke producten die toegestaan zijn.
De manier van spuiten is meestal hetzelfde als het aanbrengen van de coating of krijtlaag.

Uw kas laten krijten door Sproeibedrijf van Hattem?

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!